Verruiming 13b Opiumwet

De Wet Damocles, die de burgemeester een bestuursdwangbevoegdheid verschaft om op te treden tegen drugshandel of aanwezigheid van drugs, geldt sinds 1 januari 2019 ook in het geval van voorbereidingshandelingen. Het achterhalen van de precieze reikwijdte van deze uitbreiding is makkelijker gezegd dan gedaan. Burgers zullen veelal verdwalen in het labyrint van wetsartikelen dat doorlopen moet worden om zicht te krijgen op he toepassingsbereik van deze bevoegdheid van burgemeesters. Om aan het verwijt van willekeur te ontkomen, is het zaak dat burgemeesters dit onderdeel van hun Damoclesbeleid nauwkeurig op papier zetten.

Bruijn, L.M., & Brouwer, J.G.
Verruiming Wet Damocles: Op zoek naar de betekenis in het labyrint dat Opiumwet heet.
Nederlands Juristenblad, 14, 2019, 940-945.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien